top of page
  • Writer's pictureEller

Õpetaja elutöö auhinna pälvis Aino Kõiv

Tartu linn tunnustab oma parimaid pedagooge õpetaja elutöö auhinna ja aasta õpetaja tiitliga. Auhinnad antakse üle Tartu linna ja maakonna haridustöötajate tänuüritusel 30. septembril kell 14 Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsikeskuses. Tartu linna ja Tartumaa laureaate tänavad Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu Juhatuse esimees Jarno Laur.


Õpetaja elutöö auhinna pälvisid tänavu koolieelse lasteasutuse õpetaja kategoorias Ilmatsalu lasteaia Lepatriinu õpetaja Anu Rannamets; üldhariduskooli õpetaja kategoorias Hugo Treffneri Gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Saima Kaarna ja Tartu Aleksander Puškini Kooli õppealajuhataja ja eesti keele teise keelena õpetaja Tatjana Kodas; kutseõppeasutuse õpetaja kategoorias Heino Elleri Muusikakooli lauluõpetaja Aino Kõiv ja huvikooli õpetaja kategoorias Tartu Keskkonnahariduse Keskuse (Tartu loodusmaja) huvikooli õpetaja Helle Kont.


Heino Elleri Muusikakooli lauluõpetaja Aino Kõiv on väga staažikas ja suurte kogemustega muusikapedagoog, kelle laulukool on väga tugev ja jätkusuutlik. Tema oskused ja metoodika on toonud Eesti muusikasse palju nimekaid lauljaid. 47 aasta jooksul on tema juures lõpetanud Elleri kooli üle 60 laulja.

Tartu linna õpetaja elutöö auhinna laureaate premeerib linn 10 000 euro suuruse preemiaga.

Tartu aasta õpetaja 2022 tiitliga tunnustatakse paljusid pedagooge, kellest mitmed esitatakse üleriigilise aasta õpetaja kandidaadiks. Üleriigilised laureaadid selguvad Haridus- ja Teadusministeeriumi korraldataval galal “Eestimaa õpib ja tänab”, mis toimub 8. oktoobril Pärnu kontserdimajas.


Tartu aasta õpetaja 2022 nominendid kutseõpetaja kategoorias on

Tiina Friedrichson, Tartu Rakenduslik Kolledž;

Terje Heido-Rosenberg, Heino Elleri Muusikakool;

Tõnu Kalm, Heino Elleri Muusikakool;

Siim Soonsein, Tartu Kunstikool.


Palju õnne!

Aino Kõiv

419 views
bottom of page