top of page
  • Writer's pictureEller

Vabariigi Pillimees 2022 on Kert Krüsban


Viljandis selgus Vabariigi Pillimees 2022 Autor/allikas (Foto: Olev Kenk/ERR)

Reedel selgitati Eesti Pärimusmuusika Keskuse eestvedamisel välja järjekorras juba kolmas Vabariigi Pillimees 2022, kelleks on meie vilistlane Kert Krüsban!


Välja anti ka Eesti Folkloorinõukogu eriauhind kõige tantsulisemale pillimehele, kelleks valiti meie pärimusmuusika õpilane Mihkel Sildoja!

President Alar Karis rõhutas Krüsbanile auhinda üle andes külapillimeeste tähtsust ja nende vastutust Eesti rahva ühendajana. "Ta kannab edasi meie eelnevate põlvede lugusid, mälu, aga on ka kogukonna liitja, ühtetooja ja rahva murede ventiil," kõneles Karis.

Kert Krüsban on küll alles 24-aastane, kuid tegelenud lõõtsamänguga juba 17 aastat. "See algas kõik minu kodust, minu perekonnast. Meil kodus ema mängib akordionit, onu mängis, vanaisa mängis ja siis mina jõudsin kuidagi selle lõõtspilli juurde tänu Lahemaa Rahvamuusikutele, kus ma noorena kaasa tegin. Sealt algas minu jaoks see kõik ja edasi on olnud asjade loogiline käik," selgitas Krüsban.

Pärimuusmuusika keskus valib Vabariigi Pillimeest üle aasta, varem on selle tiitli saanud lõõtsamängija Juhan Uppin ja kandlemängija Martin Arak.


Palju õnne Kerdile!

34 views
bottom of page