top of page
  • Writer's pictureEller

Nova Lyre võitis mitmeid preemiaid

5. mail toimunud lõppkontserdil kuulutati seitsmendat korda välja konkursi Noor Pärimusbänd võitjad.


Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul sai publik ja osalejad laval näha eesti pärimusmuusika tulevikku: “Kaheksa noort bändi said võimaluse osaleda inkubaatoris, mis andis neile mentori, arengusuuna ja -ideid, et tulevikus veelgi paremini esineda ja muusikat luua ning olla ise eeskujuks.”


Žürii esimees Meelika Hainsoo viis rahva aga ajas 30 aastat tagasi, tuues välja võrdluse tolleaegsetest võimalustest. “Mul oli noorena Põlvas kaks valikut - kas mängida klassikalise muusika orkestris või teha poistega doom-metal bändi. Ma valisin selle teise. Mul ei olnud valikut, et mängida oma sõpradega koos pärimusmuusikat. Tänapäeval on see olemas ja ma pean ütlema, et tänane oli meie kõigi jaoks väga helge päev! Näha nooruse energiat, mis ammutab oma jõudu meie oma juurikast - see on võimas. Ja uskuge mind - kõik see, mida te juurte kaudu endale ellu kaasa võtate - see teeb teid eriliseks, ainulaadseks ja tugevaks,” pöördus Hainsoo kõikide osalejate poole.


Žüriisse kuulusid lisaks esimees Meelika Hainsoole Tanel Sakrits, Matis Leima, Sten Teppan ja Ivo Lille.


Noorte ansambleid juhendasid kolme kuu jooksul mentoritena Maarja Nuut, Mati Tubli, Jaan-Eerik Aardam ja Lee Taul.


Žürii eripreemiad sai meie 1. kursuse pärimusmuusikute ansambel Nova Lyre (koosseisus Liina-Mai Põldsepp, Leele Jürjen, Viktoria Misnik) maagilise helipildi eest, samuti sai Nova Lyre Viru Folgi eripreemia nooremas kategoorias, autasuks esinemine Viru Folgil.


Zonta Viljandi klubi eripreemia suitsusaunas karastatud hääle eest pälvis Leele Jürjen ansamblist Nova Lyre.


Meie koolis juhendab ansamblit aastaringselt Katariina Tirmaste, konkursi raames juhendas Nova Lyret kolme kuu jooksul mentorina Maarja Nuut.


Õnnitlused!


Nova Lyre. Foto Kerttu Kruusla / Eesti Pärimusmuusika Keskus
108 views
bottom of page