top of page
  • Writer's pictureEller

Minna Emilia Vürst võitis rahvusvahelise konkursi


Minna Emilia Vürst võitis esikoha Saksa Flöödiühingu poolt korraldataval flötistide konkursil, mis on ühtlasi üks Euroopa suurimaid.


Sel aastal osales kokku 215 mängijat 33st riigist. Võisteldi kolmes vanusegrupis ning arvestades koroonapiiranguid korraldati konkurss juba teist aastat järjest veebis. Kõikides vanusegruppides oli nõudeks esitada üks kohustuslik soololugu ning vabalt valitud teos.


Võitjatest teeb ülevaate ka flöödiajakiri “Flöte aktuell”, samuti esinevad laureaadid oma soolokavadega 18.-19. septembril Frankfurdis Saksamaa Flöödiühingu iga-aastastel flöödipäevadel ning pälvivad rahalised preemiad.

Minna Emilia Vürst on sündinud 2008. aastal Räpinas. 3-aastaselt alustas muusikaõpinguid muusikakooli eelklassis. Flöödiõpinguid alustas 5-aastaselt Oksana Iljašenko juures Räpina muusikakoolis. Hetkel õpib Heino Elleri Muusikakoolis ja tema õpetajateks on Heili Rosin ja Heili Mägi.


Minna on võitnud mitmeid kohalikke konkursse. Sellel aastal saavutas konkursil “Parim noor instrumentalist 2021” maksimumpunktid.


Lisaks flöödimängule õpib Minna seitsmendat aastat ka viiulit õpetaja Tiina-Mai Arundi ja kuuendat aastat soololaulu õpetaja Margot Suure juures. Vabal ajal tegeleb kunsti, keraamika ja lugemisega ning koos vendadega looduses sportimise ja uitamisega.

540 views
bottom of page