top of page
  • Writer's pictureEller

Ministeerium tänas rahvusvahelistel võistlustel tähelendu teinud noori ja nende juhendajaid

16. novembri õhtul tunnustasid laste ja noorte annete arendamise patroon, Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis ning Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts rahvusvahelistel võistlustel silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilasi ning nende juhendajaid sündmusel „Tähelend 2023“.


Juba kolmandat korda toimunud tunnustussündmuse eesmärk on väärtustada üldharidus- ja kutsekoolide õpilasi, kes 2022/2023. õppeaastal pälvisid medali või koha esikolmikus vähemalt seitsme osavõtjariigiga võistlusel, olümpiaadil või konkursil. Kutse Tallinna Muusika- ja Balletikoolis toimunud vastuvõtule said 262 õpilast ja juhendajat. Tunnustusi jagati järgmistes kategooriates: kaunid kunstid (muusika, tants, kunst), taibukad mõtlejad (kutsevõistlused), võimsad vägilased (olümpiaadid) ja kuldsed käed (sport). Auhinnagalal ütles Sirje Karis, et noorte endi töö, anne ja tarkus, pidev enesearengu oskus ja soov, annavad suurepärase lähtekoha tähelennuks. „Ükski tulemus ei sünni ilma töökuse ja sihikindluseta,“ ütles Sirje Karis ja lisas, et juhendajatel peab samuti olema tarkust märgata annet ja juhtida selle arengut. Ta juhtis ka tähelepanu, et homme tähistatakse Eestis presidendi algatusel uudishimu päeva. „Soov rohkem teada, järjest sügavamalt kaevuda oma valdkonda, on võimas edasiviiv jõud ja suurte saavutuste üks olulisi eeldusi. Teinekord võib uudishimu rahuldamise mõnu olla ju pingutuste eest suuremgi hüvitis kui karikas või mõni preemia,“ sõnas Sirje Karis.

“129 õpilast Eesti riigi saadikuna rahvusvahelisel tasandil tipptaset näitamas on muljetavaldav tulemus väikese rahva kohta, see näitab meie hariduse tugevust,” väljendas ministeeriumi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts oma tervituskõnes uhkust tublide noorte üle. „Tippsaavutused on kombinatsioon andest, töökusest, sihikindlusest, distsipliinist, motivatsioonist ning mõjusast tagalast. Ilma tugevate taustajõududeta on raske eesmärgini jõuda, seega etendavad väga olulist rolli noorte saavutustes ja väärivad samuti tänu juhendajad, õpetajad ja muidugi lapsevanemad.“


Meie kooli „Tähelend 2023“ tunnustuse pälvinud noored ja juhendajad:

Aksel Vürst - Juhendaja: Tõnu Kalm Heino

Alfred Vürst - Juhendaja: Priit Sonn

Amanda Kinsigo - Juhendajad: Pille Taniloo, Ebe Müntel

Loore Metsoja - Juhendaja: Priit Sonn

Maali Toots - Juhendaja: Reet Mets

Maarja Vassila - Juhendaja: Tommaso Maganzani

Markus Kadaste - Juhendaja: Pille Taniloo

Miko Marius Onni - Juhendaja: Reet Mets

Minna Emilia Vürst - Juhendajad: Heili Mägi, Heili Rosin Leivategija

Mirjam Vassila - Juhendaja: Anneli Kuusk

Tobias Aksel Sulg - Juhendaja: Tommaso Maganzani


Palju õnne!



Fotod: Aron Urb / Haridus- ja Teadusministeerium









131 views
bottom of page