top of page
  • Writer's pictureEller

Meie klaveriõpilased konkursil "Eesti kõla XI"

Eesti Noorte Pianistide Konkurss „Eesti kõla XI“ toimus MUBA-s Tallinna Muusika- ja Balletikoolis perioodil 01.–04.12.2022.


Konkursi algidee lähtub veendumusest, et pakutav stiimul aitab noortel pianistidel oma talenti avastada, avada ja arendada – saada teadlikuks oma tegelikest võimetest, tuua välja ka see, mis oli siiani varjul. Kõrvuti klaverikunstnike järelkasvu toetamisega on nende pianistlike pidupäevade teine kandev mõte viljeleda ja väärtustada Eesti klaverimuusikat.

Konkursile olid oodatud klaveriõpilased kõikjalt Eestist vanuses kuni 19 a. Konkurss toimus ühes voorus, kuues vanuserühmas ja kahes kategoorias. Repertuaari sisulise dominandi moodustas Eesti autorite klaverilooming. Kõrvuti sellega kuulus konkursi kavasse klassikalise suurvormi kiire osa ning kolmanda komponendina teos(ed) osaleja valikul.


Konkursikava pidas meeles eesti muusikaklassika suurkujusid, vanemate vanuserühmade (V ja VI) osavõtjad esitasid Mart Saare (140 a sünnist) või Heino Elleri (135 a sünnist) klaverimuusikat.


Võistlust hindas 3-liikmeline rahvusvaheline žürii, koosseisus: Ivari Ilja (Eesti, EMTA), Rebekka Angervo (Soome, Sibeliuse akadeemia, Espoo Muusikakolledž), Vaida Kirvelytė (Leedu, M. K. Čiurlionise nim Kunstide Kool).


Meie õpilaste tulemused olid järgmised:


V A vanuserühm

I preemia

Markus Kadaste, õp. Pille Taniloo

III preemia

Erika Kuznetsova, õp. Jelena Golub ja Jaan Kapp


I vanuserühm

III preemia

Ramos Käpp, õp. Andre Hinn

Maarja Vassila, õp. Tommaso Maganzani

Diplom

Tobias Aksel Sulg, õp. Tommaso Maganzani


III A vanuserühm

III preemia

Eripreemia III A vanusegrupis klassikalise suurvormi esituse eest

Knut-Roderick Rips, õp. Jelena Golub


Palju õnne!


Knut-Roderick Rips, kuvatõmmis Youtube´ist






220 views
bottom of page