top of page
  • Writer's pictureEller

Külli Lokko on Gustav Ernesaksa Fondi preemia laureaat


Külli Lokko

Eesti rahvuskultuuri fond annab esmaspäeval, Gustav Ernesaksa 114. sünniaastapäeval, Tallinna lauluväljaku klaassaalis üle rahvuskultuuri fondi Gustav Ernesaksa nimelise allfondi stipendiumid. Koorimuusika edendamise stipendiumi pälvib dirigent Külli Lokko ja õppestipendiumi koorijuht Kaur Pennert.


Külli Lokko pälvib stipendiumi kõrgetasemelise töö eest Eesti muusikaelu edendamisel ja Eesti muusika tutvustamisel üle maailma. Lokko on töötanud noorte lauljatega 30 aastat, korraldanud välisreise eri maailmajagudesse, osalenud rahvusvahelistel koorikonkurssidel ning korraldanud sadu kontserte Eestis ja välismaal.

Stipendiumi laureaat juhatab Elleri Tütarlastekoori ja E STuudio noortekoori. Aastast 2010 on Külli Lokko Heino Elleri Muusikakooli noorteosakonna kooristuudio juhataja ning ta juhib E STuudio koori-ja tantsukooli, mis avati 2018. aastal tema enda eestvedamisel. Gustav Ernesaksa Fondi asutasid 1993. aastal Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Eesti Kooriühing, Eesti Meestelaulu Selts, Eesti Rahvusmeeskoor ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Fondi eesmärk on väärtustada koorimuusikat. Fond annab igal aastal välja Gustav Ernesaksa nimelise koorimuusika edendamise stipendiumi ja õppestipendiumi. Peastipendium määratakse igal üld- ja noorte laulupeo aastal.


Palju õnne!

67 views
bottom of page