top of page
  • Writer's pictureEller

Haridus- ja Teadusministeerium tunnustas rahvusvahelistel võistlustel edukalt osalenud noori ja nend


Foto Erlend Štaub

16. novembri õhtul tunnustas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas rahvusvahelistel võistlustel silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilasi ning nende juhendajaid Tallinna Muusika- ja Balletikoolis toimunud vastuvõtul „Tähelend“.

Ministri vastuvõtul olid kutsutud noored füüsikud, keemikud, muusikud, matemaatikud, sportlased ning paljude teiste valdkondadega tegelevad õpilased üle Eesti.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas sõnas, et on märkimisväärne, kui mitmed noored on järjekordse aasta jooksul käinud Eestit esindamas erinevatel rahvusvahelistel mõõduvõtmistel. “Ma usun, et te tunnete täna siin saalis teiste mitmekülgsete huvide ja kõrgete püüdlustega noorte kõrval ühist hingamist. Mitmekülgsus on see, mis aitab teil edasi arendada oma suurimat annet,” alustas oma tervitust minister. “Oluline on ka märkida, et siia on kokku tulnud noored üle Eesti. Teie oletegi Eesti riigi tuleviku kandjad ja näitate, et igal pool on võimalik saavutada edu, kui on olemas teotahe, head juhendajad ja õpetajad, toetav perekond ja sõbrad.”

Õnnitlusi oli edasi andmas ka kultuuriminister Piret Hartman, kes avaldas tunnustust kõigile noortele ja juhendajatele nende pühendumuse eest. “On hea meel, et täna on siin koos haridus ja kultuur ning inimesed erinevatest valdkondadest. Te kõik olete olnud väga töökad ja tublid ning imetlen, et olete saavutanud nii palju – teie teetegi Eesti oluliselt suuremaks riigiks.”

Sündmusel sai tunnustuse kokku ligi kakssada üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste noort koos juhendajatega, kes on pälvinud 2021/2022. õppeaastal toimunud rahvusvahelistel võistlustel (sh olümpiaadil, konkurssidel ja spordivõistlusel) auhinnalise koha.

Haridus- ja Teadusministeerium soovib tänuüritusega avaldada tunnustust noorte motiveeritud ja sihikindlale tööle ning ühtlasi tänada nende juhendajaid ja õpetajaid tegevuse eest andekate noorte arengu toetamisel. Viimane samalaadne sündmus toimus Haridus- ja Teadusministeeriumi eestvedamisel 2019. aastal.

Tunnustust pälvisid ka mitmed meie kooli õpilased ja nende juhendajad - Minna Emilia Vürst, Alfred Vürst, Helga Aints, Paul Eensaar, Kärt Katriin Nagel. Täname ka nende juhendajaid Heigo Rosinat, Priit Sonni, Heili Mägit ja Heili Rosin-Leivategijat.


Palju õnne!


66 views
bottom of page