top of page
  • Writer's pictureEller

Brett Pruunsild võitis preemia

20.-29. novembril 2020 toimus Väike-Maarja Seltsimajas Vello Jürna nimeline vokalistide konkurss. Lauljaid hindas kolmeliikmeline žürii - Vanemuise Teatri solist ja Heino Elleri Muusikakooli pedagoog Karmen Puis, Roomas esideeruv pianist ja vocal coach Toomas Kaldaru ning IOA Management looja ja juht Kalle Koiso Kanttila.


Eripreemiaga Noor Talent tunnustati meie kooli klassikalise laulu õpilast Brett Pruunsilda. Auhind Noor Talent sisaldab endas foto- ja salvestussessiooni, et noorel lauljal oleks tulevikus võimalik end esitleda kvaliteetsete portreefotode ning heli-ja videosalvestuse abil. Brett Pruunsild pälvis ühtlasi ka Rahvusooper Estonia rahalise motivatsioonipreemia konkursi noorimale osalejale.


I koha sai meie vilistlane Raiko Raalik ning II koha samuti meie vilistlane Janari Jorro. Viie finalisti hulka jõudis ka meie vilistlane Maari Ernits.


Vello Jürna nim. vokalistide konkursi finalistid. Vasakult: Maarja Purga, Maari Ernits, Kristjan Jaanek Mölder, Tuuri Dede, Janari Jorro, Raiko Raalik. Foto: Jaan Krivel

Konkursile registreerus 32 lauljat, kellest žürii valis eelvooru 25 osalejat. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis toimunud eelvoorus said võistlust alustada aga 15 lauljat, kuna koroonaviirus sundis paljud osalejad jääma eneseisolatsiooni. I voorus laulis 11 ja II voorus 6 lauljat. Keerulisele ajale vaatamata kulges konkurss suuremate muudatusteta võiduka lõpuni.


Kõikidest voorudest toimusid otseülekanded YouTube kanali kaudu, mis võimaldas reaalajas kogu konkurssi interneti vahendusel jälgida.

II voor ja autasustamine - https://youtu.be/i0APfx7Z0zs


Noorte lauljate erialase taseme tõstmiseks ellu kutsutud konkursile said registreerida kõik 18-35 aastased lauljad, nii Eesti kodanikud kui ka Eestis alaliselt elavad ning õppivad välismaalased.


Õnnitleme!


179 views
bottom of page