top of page
  • Writer's pictureEller

Gerli Ong pälvis preemia

27. aprillil toimus Tartus Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis kümnendat korda toimuva konkursi "LHV Noor helilooja 2024" finaalkontsert. Žürii koosseisus Alisson Kruusmaa, Mariliis Valkonen ja Margo Kõlar valis konkursile laekunud helitööde hulgast finaalkontserdile 12 teost.


Konkursi finalistid olid Kadri Klanberg, Hele-Riin-Raun, Luisa Susanna Kütson, Emilie Ruus, Antti Marjapuu, Georg Jakob Salumäe, Mariann Raun, Lola-Mariin Kuus, Selina Feklina, Gerli Ong, Miia Vanahans ja Havryil Sydoryk. Teosed kandis finaalkontserdil ette ansambel koosseisus Gertrud Jeffrey (löökpillid), Kristin Müürsepp (flööt ja piccolo) ja Jorma Toots (klaver).


Nooremas vanusegrupis pälvis tulevikulootuse esimese preemia meie kooli õpilane Gerli Ong löökpillidele ja klaverile kirjutatud teose eest "Tuli tuld ei kustuta". Gerli õpetaja on Katrin Aller.


Žürii sõnul oli selleaastane finaalkontsert erakordselt kõrgetasemeline nii teoste kui ka esituste poolest. Helitöid iseloomustas asjatundlik partituuri viimistletus ja muusikaline kirjaoskus üldisemalt.


"Auhinnatud töid iseloomustab hea pillide tundmine ja nende erinevate võtete kasutamisoskus, muusikalise arengu tajumine, materjali sidus kasutamine, läbimõeldud detailid ja leidlikud kooskõlad," leidis žürii liige Alisson Kruusmaa.



Fotod Rene Jakobson

91 views
bottom of page