top of page
  • Writer's pictureEller

Rahvusvahelise muusikapäeva kontserdid


Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse alates 1975. aastast, kui legendaarne viiuldaja Yehudi Menuhin kutsus üles sel tähtpäeval meenutama, milline oluline koht on muusikal meie kultuuris ja igapäevases elus. Muusikapäeva näol on tegu hea tahte projektiga, kus kõik kontserdid toimuvad külastajatele tasuta. Projekti missiooniks on muusikakultuuri propageerimine ning muusika hariduse ja muusiku elukutse tutvustamine. Muusika kõlab sel päeval nii traditsioonilistes kontserdisaalides kui ka ootamatuis paigus Narvast Kuressaareni. Päevased sündmused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Kultuurkapital ja Muusikanõukogu tunnustavad muusikuid ning annavad üle preemiaid. Tseremooniat kannab traditsiooniliselt üle ka Eesti Televisioon. Meie kooli õpilaste kontserdid T 1. OKTOOBER kell 10.15 Tartu lasteaed Lotte Esinevad Elleri Muusikakooli pärimusmuusikud Kerttu Zahharov (viiul) ja Herbert Konnula (lõõts) kell 16 Nõo Muusikakool Esinevad Heino Elleri Muusikakooli, Nõo Muusikakooli, Nõo Põhikooli ja Nõo Reaalgümnaasiumi õpilased kell 18 Heino Elleri Muusikakooli Tubina saal Esinevad Elleri Muusikakooli solistid ja kammeransamblid

1 view
bottom of page