top of page
  • Writer's pictureEller

Kultuurkapital ja Eesti Muusikakoolide Liit tunnustasid muusikaõpetajaid

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti Muusikakoolide Liit andsid 22. septembril Rahvusooper Estonia Talveaias üle tänavused tunnustuspreemiad Eesti parimatele muusikaõpetajatele.

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital jagab muusikapedagoogide tunnustuspreemiaid alates 2012. aastast koolide ettepanekute põhjal ja sihtkapitali algatustena. Preemia eesmärk on tunnustada pühendumist erialasele tegevusele ja muusikaalase hariduse jätkusuutlikku õpetamist. Pedagoogi tunnustuspreemia suurus on 1500 eurot.

Sihtkapitali esimehe Tiia Tederi sõnul saab Eesti muusika alati alguse muusikaõpetajatest. „Nemad loovad tulevikku. Kõik kaunid kontserdielamused, Eesti orkestrid, koorid, laulupeod ja rahvusvahelised saavutused on juureniite pidi ühenduses muusikaõpetajate igapäevase pühendunud tööga,“ lisas Teder

Helikunsti sihtkapitali pedagoogi tunnustuspreemia laureaat on: Kaido Otsing – metsasarv – Lõuna-Eesti puhkpillimuusika eestvedaja, tema õpilased on olnud edukad mitmetel eestisisestel ja Baltimaade konkurssidel, paljud lõpetanud on jätkanud tegevmuusikuna.

Eesti muusikakoolide Liidu juhatuse esimehe ja Elleri kooli direktori Kadri Leivategija sõnul püsib andekate õpetajate najal muusikahariduse tulevik. "Õpetajaks olemine vajab täiesti omaette andekust ja see on väga raske elukutse. See vajab pika perspektiivi nägemist noores lapses, kes alles alustab pillimängu õpinguid. Õpetaja ülesanne on hoida lapse pidevat huvi pillimängu vastu meid ümbritsevas võimalusterohkes maailmas. See on väga suur vastutus. Sageli just need õpetajad määravad noore inimese valiku muusika kasuks, " lisas Leivategija.

Eesti Muusikakoolide Liit tunnustab muusikapedagooge, kelle õpilased on enim saavutanud häid tulemusi konkursil "Parim noor instrumentalist“.

2019. aasta konkursitulemuste põhjal pälvisid tunnustuse:

  • Anneli Kuusk – flööt ja plokkflööt – andekas ja edukas flöödiõpetaja, kes on olulisel määral aidanud kaasa sellele, et flöödimäng oleks noorte seas populaarne. Ta on algatanud mitmeid flöödifestivale ja vedanud vanamuusikaga tegelevat ansamblit Elleriino.

  • Priit Sonn – trompet, madalad vaskpillid – oma õpilaste koolkonna loonud kogenud õpetaja ja puhkpillimängu edendaja, kelle õpilastest mitmed on jätkanud professionaalse muusiku karjääri

11 views
bottom of page